dinsdag 27 maart 2012

Wie is Jed Mckenna?

Jed McKenna heeft 4 boeken geschreven over spirituele verlichting, achtereenvolgens getiteld:
  • Spirituele verlichting? Vergeet het maar!
  • Spiritueel incorrecte verlichting
  • Spirituele oorlogvoering
  • Notities
De naam Jed McKenna is een pseudoniem. Bijna niemand kent de ware identiteit van deze schrijver. Op het internet  wordt dan ook druk gespeculeerd over wat zijn echte naam zou zijn. Als je zijn naam googelt wordt het in ieder geval snel duidelijk dat de meningen over Jed McKenna en de inhoud van zijn boeken sterk uiteen lopen. Sommigen vinden hem een fake, een charlatan, en anderen zijn superenthousiast en hebben, volgens eigen zeggen, middels zijn boeken "de waarheid" gerealiseerd.

Zelf zegt Jed Mckenna verlicht te zijn. Dit betekent voor hem dat hij zich in een permanente staat van non-duaal bewustzijn bevindt.

Op de achterflap van zijn boek "Spiritueel incorrecte verlichting" staat, en ik citeer:
"McKenna's boeken zijn geschreven voor mensen die genoeg hebben van de hele spirituele mallemolen en er klaar voor zijn om de realiteit van het proces van het wakker worden te ondergaan. Dit compromisloze boek kan daarbij helpen. Het kan schokken, wakker schudden, ontroeren, confronteren en misschien zelfs wel "verlichten", maar koud laten zal het niemand".
Zelf heb ik de boeken alweer enkele jaren terug gelezen en ik was erg enthousiast. Eindelijk iemand die, net als Tony Parsons trouwens, korte metten maakt met de hele spirituele santenkraam en loze beloftes die daar vaak bijhoren. Als je wilt investeren in, en werken aan een groot spiritueel ego, blijf het dan vooral zoeken op de spirituele markt. Maar als je echt geïnteresseerd bent in de aard van verlichting, de waarheid en zelfrealisatie kan ik je bovenstaande boeken echt aanraden.

Ik heb ze met veel plezier en herkenning gelezen. De spirituele bijsluiter aan het begin van het derde boek is echt hilarisch en vooral bijzonder bevrijdend te noemen. Niet geschikt waarschijnlijk voor de tere spirituele (super)ego's onder ons.

Anyway, waarom schrijf ik vandaag dit artikel? De laatste tijd ben ik namelijk niet zo actief op mijn weblog. Twee redenen komen in mij op. In de eerste plaats is alles wat er toe doet, niks dus, gezegd en in de tweede plaats, en dit is eigenlijk de enige ware reden, als er niet geschreven wordt, wordt er niet geschreven. En dat heeft niks met mij te maken. En zo is het!

Maar nu de reden voor het schrijven van dit artikel. Gisteren kwam ik op het internet toevallig een artikel tegen in de Koorddanser, een spiritueel maandblad, waarin vermeld wordt dat de ware identiteit van Jed McKenna binnenkort eindelijk prijs gegeven wordt. In de volgende editie van de Koorddanser zal zijn naam onthuld worden. Er staat nu al vermeld dat zijn voornaam Peter is. Peter Pan misschien?
Goed, over niet al te lange tijd zullen we het weten.

Voor alle Jed Mckenna geïnteresseerden, hieronder nog even de link naar het artikel in de Koorddanser: http://kd.nl/2012/03/22/koorddanser-onthult-ware-identiteit-jed-mckenna/

Tot de volgende keer!

NB Inmiddels is het enkele uren later en blijkt de pagina niet meer te bestaan. Wellicht is het de bedoeling dat het mysterie rondom Jed McKenna een mysterie blijft.

Zou het een 1 april grap zijn???

Hier kun je zien hoe het artikel er uit zag.